ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2020

25 χρόνια συνεχούς ανάδειξης της ελληνικής κοσμοθεάσεως στις υπώρειες του Ολύμπου

 • Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη Λιτόχωρο 6 Ιουλίου

 • Τραπεζικός λογαριασμός

 • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2012 ΒΙΝΤΕΟ

  Δείτε τα βίντεο των ΙΖ Προμηθείων 2012

 • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2011 ΒΙΝΤΕΟ

  Δείτε τα βίντεο των ΙΣΤ Προμηθείων 2011

 • Η όπερα "Προμηθέας" του συνθέτη Π. Καρούσου στα Προμήθεια 2011

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Άρθρο στο περιοδικό "Μυστική Ελλάδα" για το θεσμό και τις γιορτές των Προμηθείων.

 • ΤΕΛΕΤΕΣ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ» ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!

  Τελετές Ηλιοστασίου στα Προμήθεια τον Ιούνιο! Για ποιο λόγο τελούνται; Είναι "παγανιστικές" τελετές;

 • Προμηθείων Ύμνος

  Ο "Προμηθείων Ύμνος" στα αρχαία και νέα ελληνικά

Προμήθεια 2011 – Βίντεο: Συγκλονιστική επίδειξη απεγκλωβισμού

Posted by Prometheas Pyrphoros στο 05/07/2011

Συγκλονιστική επίδειξη απεγκλωβισμού

στις εκδηλώσεις «Προμήθεια 2011»

..

Διοργάνωση: Επιτροπή Προμηθείων 2011
Επιχειρησιακή δράση: Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου

Επιμέλεια: Στέργιος Μανώλης, δ/ντής Auto Τρίτη Βορείου Ελλάδος
.

Στα πλαίσια της σύνδεσης του πνεύματος των Προμηθείων με τα σύγχρονα προβλήματα, έγινε την Αφροδιτία («Παρασκευή») 1η Ιουλίου στο Λιτόχωρο  ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό θέμα της Οδικής Ασφάλειας, στην έλλειψη της οποίας χιλιάδες συνέλληνες πληρώνουν κάθε χρόνο βαρύ φόρο αίματος. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε πραγματικός  απεγκλωβισμός τραυματιών από τρακαρισμένο αυτοκίνητο, ευαισθητοποιώντας έτσι τους κατοίκους και τους επισκέπτες των εκδηλώσεων για τις τραγικές συνέπειες της οδηγικής αμέλειας.

Αριστερά: Ο Πυραγός Καρατζάς Αναστάσιος, προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου, παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό την επίδειξη απεγκλωβισμού.
Δεξιά: Οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος απαντούν στα ερωτήματα του κοινού και των παιδιών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας

Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Προμηθείων 2011, επιλήφθηκε ο εξαίρετος δημοσιογράφος Στέργιος Μανώλης, Διευθυντής του περιοδικού Auto Τρίτη Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τους επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος Λιτοχώρου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πιερίας. 

Δείτε στις 2 ταινίες που ακολουθούν στιγμιότυπα από την πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση που οι σωρευμένες πληροφορίες της, πολλά έχουν να προσφέρουν στην οδική ασφάλεια ημών και των οικογενειών μας, ιδίως αυτό το διάστημα που οι περισσότεροι μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους.

1. Εισαγωγή στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Επίσης: Έμπρακτη επίδειξη για το τι πρέπει να κάνουμε όταν ο κινητήρας του αυτοκινήτου μας πιάσει φωτιά. 

   

2. Η συγκλονιστική επίδειξη απεγκλωβισμού ατόμων σε τρακαρισμένο αυτοκίνητο.


Ο απεγκλωβισμός τραυματία από τρακαρισμένο όχημα πραγματοποιήθηκε από άνδρες της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου. Καταδεικνύοντας έτσι με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις τραγικές συνέπειες ενός τροχαίου ατυχήματος. Κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού έγινε φανερό ότι όταν οι συνθήκες είναι πραγματικές, οι διασώστες και οι άνδρες της τροχαίας αντικρίζουν μακάβριες εικόνες. Η «εικονική πραγματικότητα» στην οποία μας υπέβαλλαν οι πυροσβέστες, υπενθύμισε σε όλους για το πόσο προσεκτικοί και συνεπείς  πρέπει να είμαστε όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι.

Αυτή η επιδειξη διάσωσης έδωσε το πλεονέκτημα σε όλους τους παριστάμενους να συνειδητοποιήσουν, δίχως την ύπαρξη αίματος,  ότι αρκεί ένα μόνο δευτερόλεπτο προκειμένου να συμβεί το κακό. Κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού, περιγράφονταν στους θεατές η διαδικασία και τα στάδια απεγκλωβισμού, προκειμένου να γίνονται πλήρως αντιληπτές οι τραγικές συνέπειες της επιπόλαιης συμπεριφοράς στο δρόμο.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οδηγίες σχετικές με την οδική ασφάλεια, αλλά και διανομή ειδικού πολυσέλιδου εντύπου για την οδική ασφάλεια.

Μ’ αυτόν τον τόσο παραστατικό και σοκαριστικό τρόπο, δόθηκε η δυνατότητα να προβληματιστούν οι οδηγοί του καλοκαιριού για το πόσο σημαντικό είναι να παραμένουν προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι όταν πιάνουν το τιμόνι στα χέρια τους.

Πριν και μετά την επίδειξη του απεγκλωβισμού υπήρξε η δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας  με το κοινό, ώστε να αναλυθούν σημαντικά θέματα οδήγησης και να απαντηθούν ερωτήματα του κοινού, όπως:
Πόσο διαφορετικά επιδρά το αλκοόλ στο αίμα στον άνδρα και τη γυναίκα οδηγό,Οδήγηση με καύσωνα, Οδήγηση σε εθνική οδό, Οικονομική οδήγηση, Παιδί στο αυτοκίνητο, Ζώνες ασφαλείας…

…Κράνος και οδήγηση με δίκυκλο, Νεκρές οπτικές γωνίες στο αυτοκίνητο, Γιατί ο πιωμένος οδηγός θεωρείται ανασφάλιστος, Σωστό φόρτωμα αποσκευών στο αυτοκίνητο, Η κόπωση στο τιμόνι…

…η προσοχή στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις, Το ασφαλές προσπέρασμα, η σωστή ρύθμιση της θέσης οδήγησης, Οι ξαφνικοί πλάγιοι άνεμοι, η οδήγηση σε επαρχιακό δρόμο, η Νυχτερινή οδήγηση…

…η Οδήγηση υπό βροχή, οι ιδιαιτερότητες των ηλικιωμένων όταν διασχίζουν το δρόμο, οι ιδιαιτερότητες των παιδιών όταν κινούνται στο δρόμο, Γιατί όταν τρώμε πρωινό μπορούμε να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα, η Οδήγηση υπό την επήρεια φαρμάκων, η σωστή επιλογή ελαστικών στο αυτοκίνητο, κ.α.

Ο εξαίρετος και μάχιμος δημοσιογράφος Στέργιος Μανώλης, δ/ντής του περιοδικού Auto Τρίτη Βορείου Ελλάδος, εξηγεί στο κοινό τη σημασία της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στην οδήγηση.

Την πρωτοβουλία και εποπτεία της διοργάνωσης είχε η Επιτροπή Προμηθείων 2011. Την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης, τα έξοδα της διοργάνωσης καθώς και του σχετικού πολυσέλιδου εντύπου με τίτλο Τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης που εκτυπώθηκε σε 3.000 τεμάχια και διανεμήθηκε δωρεάν στους κατοίκους του Λιτοχώρου και στους επισκέπτες των Προμηθείων, ανέλαβε το περιοδικό Auto Τρίτη.

Το περιοδικό Auto Τρίτη με 680.000 αναγνωσιμότητα το μήνα, χρόνια τώρα προσπαθεί για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας ενώ το site του περιοδικού www.autotriti.gr έχει μέση διελευσιμότητα 40.000 επισκεπτών την ημέρα.

Αριστερά: Στιγμιότυπο απο τον απεγκλωβισμό. Δεξιά: Το εξώφυλλο του πολυσέλιδου εντύπου Τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης που εκτυπώθηκε σε 3.000 τεμάχια και διανεμήθηκε δωρεάν στους κατοίκους του Λιτοχώρου και στους επισκέπτες των Προμηθείων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: