ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2024

29ος χρόνος συνεχούς ανάδειξης της ελληνικής κοσμοθεάσεως στις υπώρειες του Ολύμπου

  • Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη Λιτόχωρο 6 Ιουλίου

  • Τραπεζικός λογαριασμός

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2012 ΒΙΝΤΕΟ

    Δείτε τα βίντεο των ΙΖ Προμηθείων 2012

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2011 ΒΙΝΤΕΟ

    Δείτε τα βίντεο των ΙΣΤ Προμηθείων 2011

  • Η όπερα "Προμηθέας" του συνθέτη Π. Καρούσου στα Προμήθεια 2011

  • Πρόσφατα άρθρα

  • Άρθρο στο περιοδικό "Μυστική Ελλάδα" για το θεσμό και τις γιορτές των Προμηθείων.

  • ΤΕΛΕΤΕΣ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ» ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!

    Τελετές Ηλιοστασίου στα Προμήθεια τον Ιούνιο! Για ποιο λόγο τελούνται; Είναι "παγανιστικές" τελετές;

  • Προμηθείων Ύμνος

    Ο "Προμηθείων Ύμνος" στα αρχαία και νέα ελληνικά

Συνεργασία και ενότητα του ελληνοπρεπούς χώρου!

Posted by Prometheas Pyrphoros στο 16/05/2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2009
promitheia@gmail.com

https://promitheia.wordpress.com/

Εκδηλώσεις τιμής
προβολής και ανάδειξης
της ελληνικής θέασης του κόσμου

Θεσσαλονίκη 15/5/09

Προμήθεια 2009: Συνεργασία και ενότητα του ελληνοπρεπούς χώρου

Σε σύσκεψη της Επιτροπής Προμηθείων στις 3/5/09, πάρθηκε η απόφαση της ενίσχυσης των κοινών και ενωτικών πρωτοβουλιών στις επιμέρους εκδηλώσεις και τα δρώμενα των Προμηθείων, ως έκφραση προώθησης της τάσης προς ενωτική και αρμονική σύζευξη μεταξύ των διαφόρων φορέων του ελληνοπρεπούς χώρου. Μια έκφραση που τα Προμήθεια, απ’ την αυγή της ύπαρξής τους, πρότασσαν ως ευγενή στόχο. Αυτή η τάση, της από κοινού δηλ. συν-διοργάνωσης των διαφόρων δρώμενων από τους ενδιαφερόμενους φορείς, εκδηλώνεται φέτος σε όλες τις επί μέρους εκδηλώσεις των Προμηθείων. Στα αθλητικά δρώμενα, στις φιλοσοφικές συναντήσεις, στο κυρίως δρώμενο, στις τελεστικές πράξεις.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (συλλόγους, σωματεία, μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ομάδες) που με ιδιαίτερη προθυμία, γραπτώς ή προφορικώς, απάντησαν θετικά στο κάλεσμα της Επιτροπής Προμηθείων για ενωτικές πρωτοβουλίες συν-διοργάνωσης των επιμέρους δρώμενων. Η προθυμία τους, η αρμονική συνεργασία τους και οι προετοιμασίες στις οποίες ήδη προχωρούν για την από κοινού τέλεση των δρώμενων, αποτελεί ποιοτικό άλμα στις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων φορέων του ελληνοπρεπούς ρεύματος. Ένα ποιοτικό άλμα που είχε ήδη αρχίσει να λαμβάνει μορφή σε όλη τη διάρκεια των προηγουμένων μηνών, και που στις εκδηλώσεις των Προμηθείων επισφραγίζεται με θέρμη αναδεικνύοντας τη συλλογική διάσταση των δράσεών μας.

Το κίνημα της επανελλήνισης δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στην ομοψυχία όλων των ελληνικά σκεπτομένων. Καλούμε για άλλη μια φορά τους (ελάχιστους) φορείς που απάντησαν αρνητικά στην πρόσκληση για ενωτικές διεργασίες κατά την τέλεση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, αρνούμενοι τη συνεργασία με άλλους φορείς, να ξανασκεφτούν το χρέος που πρέπει να μας διέπει όλους και να προσέλθουν στα Προμήθεια. Τους τιμούμε και τους περιμένουμε να συνεισφέρουν με την παρουσία τους και με το δυναμικό τους, μέσα από ενωτικές διαδικασίες αλληλοϋποστήριξης, συνεργασιών και συνοχής. Η άρνηση συμμετοχής στην κορυφαία εκδήλωση της ελληνικής κοσμοθεάσεως και η εσκεμμένη αποχή, αποτελεί οπωσδήποτε αναφαίρετο και σεβαστό δικαίωμα του καθενός, φρονούμε όμως ότι ελάχιστα συνεισφέρει στους κοινούς μας στόχους και τα ιδεώδη που θα πρέπει να μας εμπνέουν.

Τα Προμήθεια 2009 (19, 20 & 21 Ιουνίου) προβλέπεται να τελεστούν με ιδιαίτερη ομοψυχία, κλέος και αίσθηση τιμής στις προγονικές επιταγές. Εκτός από τους φορείς ανά την Ελλάδα που θα κοσμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, φέτος λαμβάνουν ενεργά μέρος συμμετέχοντας άμεσα στη διοργάνωση και στα δρώμενα οι εξής, μέχρι στιγμής, σύλλογοι και ομάδες:

Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ  – Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝ – Σύλλογος Μαραθωνίων Μακεδονίας – ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – Περιοδικό “Ο Κήπος του Επίκουρου” – Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ – Φίλοι της Επικούρειας φιλοσοφίας “Κήπος της Θεσσαλονίκης” – Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών – Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων Ιερόν Σωματείον ΕΛΛΗΝΑΪΣ  – Αρχαιοπρεπές Άγημα ΑΡΕΣ ΑΝΑΞ – Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας “Ο Κήπος της Αθήνας” – Κοινότης Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ – Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ – Ομάδα “E” Ελλήνων – Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΟΙΝΟΝ ΕΥΒΟΕΩΝ – Πολιτιστική Εταιρεία ΕΥΜΟΛΠΙΔΕΣ – Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ – ΜΥΘΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑ ΔΡΟΜΕΣ ΚΗΠΟΣ – Θεατρική ομάδα ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΥΣ – Θεατρική Ομάδα  ΑΝΑΣΣΑ ΓΑΙΑ ΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Τα μουσικά σχήματα «Κάβειρος», «Δειπνοσοφιστές», «Τέθριππον», «Ανάσες». Συμβάλλουν επίσης με την παρουσία τους και το έργο τους ο κινηματογραφιστής Θεόδωρος Μαραγκός, η ποιήτρια Γεωργία Αλεξίου – Γοργώ και οι συνθέτες Δημήτρης Πάνας, Αλέξανδρος Χάχαλης, Βασίλης Γαλανός.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί συντόμως. Ευπρόσδεκτοι στις γιορτές των Προμηθείων είναι όλοι όσοι νιώθουν πως η διαύγεια σκέψης και οι αξίες των προγόνων μας, μπορούν ν’ αποβούν βατήρας πνευματικής παλιγγενεσίας και αντίστασης στους μαζικούς ισοπεδωτικούς μηχανισμούς της εποχής μας.

Οράτε το μέλλον, ευγένειαν ασκείτε, επαινείτε αρετήν

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!

Επιτροπή Προμηθείων 2009

20 Σχόλια to “Συνεργασία και ενότητα του ελληνοπρεπούς χώρου!”

  1. πολύ κόσμο βλέπω και μ’ αρέσει το ανοδικό γράφημα.

    Μου αρέσει!

  2. Αρίσταρχος said

    Για αλλη μια φορα ακομη ο πανελληνιος θεσμος θα μαζεψει ολους οσους πραγματικα ενδιαφερονται για τον Ελληνοπρεπη χωρο. Εύγε στους διοργανωτες που παρολα τα προβληματα τα καταφεραν παλι αψογα.

    Συνελληνες θα τα πουμε στον ιερο Ολυμπο

    Μου αρέσει!

  3. Θα ηθελα να προτινω στους διοργανωτες, να κλειδωσουν την εκκλησία φέτος.Δε μπορει να καρδιοχτυπαμε καθε χρονο και να γυρναμε το νου μας συννεχεια εκει, μη παει κανα ζωο , και κανει μαλακιες.

    http://www.toxolyros.gr/index.php?option=com_fireboard&Itemid=986&func=view&catid=1&id=8846&limit=6&limitstart=6#8867

    Μου αρέσει!

  4. Κλειτωρίδας said

    Μωρέ κλείτωρ τράβα κάνε καμιά επίθεση στα μπλογκ και τις σελίδες που δημοσιεύουν κείμενα και συνεντεύξεις του Ρασσια και άσε τα γραφήματα!

    Μου αρέσει!

  5. Φίλοι μου ας συμβάλουμε όλοι μας στο καλό κλίμα και στην προσπάθεια επιτυχίας των ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2009

    Ηετίων καλή σκέψη. Μήπως να δούμε και τις διεκδικήσεις αυτού του μοναστηριού που θέλει όλο τον Όλυμπο δικό του;

    Εδώ μας θέλω.

    Μου αρέσει!

  6. Ifida said

    ante paides kalo kouragio kai ta leme panw

    Μου αρέσει!

  7. yperionas said

    πραγματικα εινε αυτο που πρεπει να γινη …..θα προσπαθησω να ειμε εκει.η εστια και ο βωμος της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ και του ΔΑΦΝΑΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ εινε σε 3 μηνες ετοιμος στην δαφνη αθηνων….ερρωσθαι και θα τα πουμε στον ολυμπο συνελληνες…..υπεριονας αρκας δωριεας

    Μου αρέσει!

  8. yperionas said

    επικουριε συνελληνα αν αυτοι οι τραγοκαλογεροι θελουν τον ολυμπο δικο τους τοτε εμεις θελουμε ακομα και το κεφαλι τους,και οτι αλλο εχουν υλικο και ηθικο….στο κατω κατω δεν τους ανηκει τιποτα και πουθενα και απο ποτε…..αστους εχουν να κανουν με τοιχο ……

    Μου αρέσει!

  9. Αγαπητέ Υπερίωνα

    και δεν τους ανήκει και είναι κλεμμένο και ποτισμένα με αίμα.
    χθες είχε μια εκπομπή στην ΕΡΤ3 για τον Όλυμπο και μόνο που είδα να κάνουν λειτουργία στο Ιερό Βουνό επαναστάτησε μέσα μου η ψυχή μου. Και ρωτάω οι τρεις κορυφές του Ολύμπου τους ΑΝΗΚΟΥΝ;

    Και κάτι άλλο που ανέφερες. Ο Ναός του ΔΑΦΝΑΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ υπάρχει και είναι κατεστραμμένος στο ΔΑΦΝΙ και πονάω για αυτό, όταν δεν τα αναδεικνύουμαι. Όμως πολύ περισσότερο πονάω για τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες.

    Αυτά πρέπει να κοιτάμε και όχι άλλα. Αυτό είναι η ταπεινή μου γνώμη

    Καλή επιτυχία στα προμήθεια

    Ελπίζω να είμαι εκεί μαζί με πολλούς φίλους

    Μου αρέσει!

  10. Θελουμε σαν Μη κερδοσκοπικη εταιρεια ΜΥΘΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑ ΔΡΟΜΕΣ,[ΚΗΠΟΣ], να συμετεχουμε στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ.
    1]Με αφηγησεις απο ιστοριες Ελληνικης ΜΥΘΟ-ΛΟΓΙΑΣ.
    2]Με πυροβασια αν θελετε.
    3]Με την συμετοχη των μελων μας και των φιλων μας.
    τηλ.6984160160 6972199604,2103472964

    Μου αρέσει!

  11. Μακαρι κ.Βραιλα να σας χωρεσουν στο προγραμμα τινι τροπο

    Μου αρέσει!

  12. geo said

    Σας συγχαίρω για την ενωτική κατεύθυνση που έχετε πάρει και πιστεύω οτι ο κόσμος θα το επιβραβεύσει αυτό με την προσέλευσή του.

    Μου αρέσει!

  13. ΜΕΛΑΝΘΟΣ said

    Να κληθεί ο υπουργός πολιτισμού στο όνομα των κάποιων χιλιάδων Ελλήνων που συγκεντρωνόμαστε κάθε χρόνο στον ιερό χώρο του Ολύμπου καινα παρακολουθήσει τα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ. Μια μεγάλη ελληνικότατη γιορτή πανελλήνιας εμβέλειας, με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, δρώμενων, φιλοσοφικών συζητήσεων και αναζητήσεων, αναπαραστάσεων, αναβιώσεων προγονικών εθίμων. Ύστερα να συγκρίνει τις εκδηλώσεις μας αυτές με οποιεσδήποτε άλλου φορέα και να βγάλει τα συμπεράσματά του, ώστε να ξέρει ποιοι φορείς παράγουν γνήσιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ πολιτιστικό έργο και ποιους πρέπει να επιχορηγηγεί. Να κυκλοφορήσει μια πρόσκλησή του μέσω του διαδικτύου από την Επιτροπή των ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, την οποία θα συνυπογράψουμε όσοι μετέχουμε. Λέτε να έρθει;

    Μου αρέσει!

  14. […] την Επιτροπή Προμηθείων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τις γιορτές που θα τελεστούν στις 19,20 και 21 […]

    Μου αρέσει!

  15. Καλλιφρων said

    Κλείτωρ εσυ δεν εισουν που στα προμήθεια εβριζες χυδαια ολους τους Θεους?

    Μου αρέσει!

  16. Καλλίφρων ναι εγώ ήμουν που έβριζα τους θεούς κι ακόμα τους βρίζω που σας ανέχονται!

    Μου αρέσει!

  17. Καλλιφρων said

    για ποια Συνεργασία και ενότητα του ελληνοπρεπούς χώρου μιλάτε τοτε?

    Μου αρέσει!

  18. Καλλιφρων said

    Κλείτωρ:Αυτή είναι η…………………………………………………….
    ………………………………………………………….
    … τα συμπεράσματα δικασας, κατά τα αλλα Συνεργασία και ενότητα του ελληνοπρεπούς χώρου.

    Μου αρέσει!

  19. Αγαπητέ σχολιαστή Καλλίφρονα, το προηγούμενο σχόλιό σου υπέστη «λογοκρισία» λόγω του ότι ασχημονεί ασυστόλως βρίθοντας υπό απαράδεκτων ύβρεων. Παρακαλούμε να είσαι κόσμιος.

    Το κείμενο «Συνεργασία και ενότητα του ελληνοπρεπούς χώρου» αποτελεί ανακοίνωση/έκκληση της Επιτροπής Προμηθείων 2009. Η όποια προσωπική σου διαφορά με τον σχολιαστή Κλείτορα δεν έχει καμία σχέση με τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Προμηθείων. Αν θέλεις να συνεχίσεις την διαμάχη σου μαζί του απευθύνσου στο ιστολόγιό του.

    Μου αρέσει!

  20. Καλλίφρων έχεις αναλάβει ιεροεξεταστής; Είναι και επίσημη πλέον η ιερά σας εξέταση; Μια από τα ίδια είσαι, καταλαβέ το!
    Αν έχουν πρόβλημα οι θεοί να μου το πουν οι ίδιοι χαχαχαχα Α,και ξέχασες τι είπα και για τον Προμηθέα αυτουνου και αν του είπα…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε