ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2024

29ος χρόνος συνεχούς ανάδειξης της ελληνικής κοσμοθεάσεως στις υπώρειες του Ολύμπου

  • Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη Λιτόχωρο 6 Ιουλίου

  • Τραπεζικός λογαριασμός

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2012 ΒΙΝΤΕΟ

    Δείτε τα βίντεο των ΙΖ Προμηθείων 2012

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2011 ΒΙΝΤΕΟ

    Δείτε τα βίντεο των ΙΣΤ Προμηθείων 2011

  • Η όπερα "Προμηθέας" του συνθέτη Π. Καρούσου στα Προμήθεια 2011

  • Πρόσφατα άρθρα

  • Άρθρο στο περιοδικό "Μυστική Ελλάδα" για το θεσμό και τις γιορτές των Προμηθείων.

  • ΤΕΛΕΤΕΣ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ» ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!

    Τελετές Ηλιοστασίου στα Προμήθεια τον Ιούνιο! Για ποιο λόγο τελούνται; Είναι "παγανιστικές" τελετές;

  • Προμηθείων Ύμνος

    Ο "Προμηθείων Ύμνος" στα αρχαία και νέα ελληνικά

Συμπαράσταση στον Σωκράτη Χριστοδουλάρη

Posted by Prometheas Pyrphoros στο 03/06/2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2010
promitheia@gmail.com
https://promitheia.wordpress.com/

Π ρ ο μ ή θ ε ι α  2010

18, 19 και 20 Ιουνίου

Εκδηλώσεις τιμής

προβολής και ανάδειξης

της ελληνικής θέασης του κόσμου

Συμπαράσταση στον Σωκράτη Χριστοδουλάρη

Μετά τις γιορτές των Προμηθείων 2010 εμπλουτίσαμε τη σελίδα αυτής της ανακοίνωσης με την εισήγηση του Σωκράτη Χριστοδουλάρη στο Κοινό των Ελλήνων όπου έκανε αναφορά στον άνανδρο εμπρησμό που υπέστη. Το βίντεο αυτής της αναφοράς ακολουθεί στη συνέχεια της παρούσης ανακοίνωσης.


Πριν από λίγες μέρες το σπίτι του Σωκράτη Χριστοδουλάρη, μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής των Προμηθείων, δέχθηκε επίθεση εμπρησμού από άγνωστα μέχρι στιγμής ανθρωποειδή. Τεράστιες οι υλικές ζημίες αλλά και δολερό το ηθικό πλήγμα. Τα αποδεικτικά στοιχεία που καταμαρτυρούν εμπρησμό και τα οποία συνέλεξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι εμφανέστατα.

Το σπίτι του Σωκράτη Χριστοδουλάρη στην Καμάριζα (αρχαία Μαρώνεια) Αττικής δεν αποτελεί μόνον το προσωπικό καταφύγιο ενός ανθρώπου, χώρος εξ’ ορισμού ιερός. Δεν είναι μόνο ο τόπος όπου μεγάλωσαν τα παιδιά του και όπου οι προσωπικές αναμνήσεις, τις οποίες τόσο βάναυσα τα ανθρωποειδή καταπάτησαν, είναι διάχυτες σε κάθε γωνιά. Το σπίτι του Σωκράτη Χριστοδουλάρη και ως σύνολο το κτήμα μέσα στο οποίο αυτό βρίσκεται, εκτός από όλα τα παραπάνω, αποτελεί ταυτόχρονα ένα μοναδικό σύμβολο για τον ελληνοπρεπή χώρο. Σύμβολο ελληνικής παιδείας, σύμβολο φιλοξενίας, σύμβολο ελληνικών εορτών, αναβίωσης αρχαιοελληνικών αναπαραστάσεων, αθλητικών, ποιητικών και θεατρικών δρώμενων, και εντέλει σύμβολο ενότητας.

Στο χώρο αυτό υπάρχουν εγκαταστάσεις φιλοξενίας παιδιών. Στο χώρο αυτό τελούνται εδώ και χρόνια τα «Απολλώνια» τον Μάιο καθώς και πρόσφατα οι γιορτές προς τιμή της Καθόδου της Περσεφόνης στα τέλη Οκτωβρίου. Στο χώρο αυτό, εδώ και πολλά χρόνια, προσφερόταν αρχοντική φιλοξενία από τον Σωκράτη Χριστοδουλάρη σε εκατοντάδες επισκέπτες, φίλους καθώς και σε ενδιαφερόμενους που επιθυμούσαν να γνωρίσουν τον ελληνοπρεπή χώρο. Στο χώρο αυτό έβρισκαν φιλοξενία και ευήκοα ώτα πολλές ιδέες και προβληματισμοί που στη συνέχεια έπαιρναν το δρόμο της υλικής εφαρμογής τους μέσα στην κοινωνία. Στο χώρο αυτό αναπτύσσονταν ένας εξαίρετος πνευματικός πυρήνας του ελληνισμού.

Ο Σωκράτης Χριστοδουλάρης, γιατρός οστεοπαθολόγος από τους λίγους που εφαρμόζουν την Ιπποκράτειο Ιατρική, έχει ιδρύσει την Λακωνική Αγωγή διδάσκοντας πρότυπα του αρχαίου ελληνικού ιδεώδους σε νεαρές ηλικίες. Έχει πλούσια κοινωνική και δημόσια δραστηριότητα με ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά προσωπικού μόχθου, διάθεσης χρημάτων και υλικοτεχνικής υποδομής για την προώθηση των ελληνικών αξιών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εκτός αυτών, υπήρξε από τους πρωτεργάτες του θεσμού των Προμηθείων που μαζί με τον Τρύφωνα Ολύμπιο έθεσαν τις βάσεις για τις γιορτές αυτές του ελληνισμού, έχοντας ο ίδιος σταθερή παρουσία στις εκδηλώσεις επί 15 συναπτά έτη. Από το 2007 είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Προμηθείων, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής κοσμοθεάσεως με την εφαρμογή πρωτότυπων ιδεών και προτάσεων, με την πάντα θετική προσωπικότητά του, με τον ενωτικό, δυναμικό και ήπιο χαρακτήρα που τον διέπει.

Ο Σωκράτης Χριστοδουλάρης αποτελεί μέλος της οικογένειάς μας, γι αυτό και έχουμε επιπλέον λόγο να είμαστε οργισμένοι γι αυτή την άνανδρη επίθεση σε βάρος του. Νοιώθουμε διπλά πληγωμένοι γιατί δεν χτύπησαν απλώς έναν άνθρωπο, αλλά πυρπόλησαν έναν χώρο που θεωρείται σύμβολο για όλους μας. Θέλουμε τα ανθρωποειδή που μετείχαν στην ενέργεια αυτή να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν. Το αίσθημα δικαιοσύνης αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης, απαιτούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής.

Οφείλουμε να κινητοποιήσουμε, ενωμένοι, όλα τα ψυχικά μας αποθέματα για να αντιμετωπίσουμε εκείνους που στοχοποιούν ανθρώπους έντιμους και δημιουργικούς. Μόνον η ενότητα και η ομοψυχία θα σταθούν εμπόδιο σε απροκάλυπτα εχθρικές ενέργειες που σκοπό έχουν να πλήξουν το ηθικό μας.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που έσπευσαν από τις πρώτες κιόλας ώρες στα αποκαΐδια που είχαν απομείνει εκεί που μέχρι προχθές ήταν η κατοικία του φίλου και συνεργάτη μας, για να βοηθήσουν τον Σωκράτη Χριστοδουλάρη στον καθαρισμό του χώρου.

Σωκράτη είμαστε μαζί σου σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

2/6/2010

Επιτροπή Προμηθείων 2010

Πατήστε εδώ (Πύλη Ιάσωνος) για να δείτε πλήρη αναφορά για τον εμπρησμό, συγκλονιστικές φωτογραφίες απ΄τις καταστροφές που προκλήθηκαν και το video με τη συνέντευξη του Σωκράτη Χριστοδουλάρη για την δόλια αυτή ενέργεια που δέχθηκε σε βάρος του.

Γιορτές Προμηθείων 2010: Ο Σωκράτης Χριστοδουλάρης μιλάει στο Κοινό των Ελλήνων για τον άνανδρο εμπρησμό, στο βίντεο που ακολουθεί.



10 Σχόλια to “Συμπαράσταση στον Σωκράτη Χριστοδουλάρη”

  1. Κουράγιο Σωκράτη!
    Καταλαβαίνω πολύ καλά πώς είναι να βλέπεις να γίνονται στάχτες οι κόποι μιας ζωής. Καταλαβαίνω πολύ καλά πώς είναι να μαζεύεις με το φτυάρι τα βιβλία σου, τα πράγματά σου, τα αγάλματά σου. Καταλαβαίνω πολύ καλά πώς είναι να ποτίζει το δέρμα σου καπνίλα και να μη ξεπλένεται με τίποτα.
    Ως το πρώτο θύμα εμπρησμού αυτού του «χώρου» (εμπρησμός του βιβλιοπωλείου μου 5/3/1997) και χωρίς να λησμονώ ότι ο Σωκράτης Χριστοδουλάρης υπήρξε από εκείνους που μου απέδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους τότε, οφείλω να δηλώσω με τη σειρά μου τώρα την αμέριστη συμπαράστασή μου στον άνθρωπο αυτό, που έπεσε πριν μερικές μέρες θύμα δόλιου εμπρησμού.
    Κουράγιο Σωκράτη!
    Η πικρή πείρα μου έχει διδάξει πως όλοι οι εμπρησμοί ενάντια σε πρόσωπα του «χώρου» διατάσσονται από τους ίδιους εξουσιαστές και εκτελούνται από τους ίδιους εμπρηστές.
    Οι εξουσιαστές είναι αναμφίβολα αυτοί που ενοχλούνται από τις δραστηριότητες των ανθρώπων του «χώρου», όσο κι αν ο «χώρος» δεν είναι ούτε ενιαίος ούτε μονόχρωμος. Μας ενώνει ωστόσο όλους κάτι. Η κοινή επιθυμία της απαλλαγής του ελληνισμού από την πνευματική και οικονομική δικτατορία του μαύρου ράσου.
    Όσο για τα εκτελεστικά όργανα, έχω να καταγγείλω την… ασυγχώρητη απερισκεψία μας . Πριν μερικούς μήνες, για παράδειγμα, ο άνθρωπος που συνελήφθη και καταδικάστηκε τελεσίδικα (αλλά αφέθηκε ελεύθερος με τριετή αναστολή) για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου μου, εργαζόταν σε… άλλο βιβλιοπωλείο του «χώρου», εν γνώσει μάλιστα του επιχειρηματία για το ποιόν του!
    Κουράγιο Σωκράτη!
    Ποτέ μου δεν συμφώνησα με τον τρόπο προσέγγισης του Ελληνισμού που επέλεξε ο Σωκράτης Χριστοδουλάρης. Ούτε εκείνος με τον δικό μου τρόπο προσέγγισης, βέβαια. Ποτέ δεν γίναμε φίλοι. Εντούτοις οφείλω να του αναγνωρίσω το πάθος του για τον Ελληνισμό και την ψυχική και υλική συνεισφορά του στην όλη προσπάθεια. Κατά τη γνώμη μου είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει τα περισσότερα σ’ αυτή την υπόθεση.
    Έτσι δεν μπορώ να ξεχάσω ούτε τη συνεισφορά του στην «επανελλήνιση», ούτε τη συμπαράστασή του όταν μου έκαψαν το βιβλιοπωλείο μου, ούτε τις πρώτες χρονιές των Προμηθείων, που συνεργαζόμασταν στα δρώμενα, όταν εκείνος υποδυόταν τον Ερμή κι εγώ τον Προμηθέα…
    Καλό κουράγιο Σωκράτη.
    Ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας δυναμώνει…

    Μου αρέσει!

  2. connie Theodorou said

    Πολυ τραγικο για τον Σωκρατη Χριστοδουλαρη και την οικογενεια του. Αυτοι που εβαλαν φωτια ειναι οι ιδιοι που εδω και 2000 χρονια αφανιζουν καθε τι το Ελληνικο.

    Μου αρέσει!

  3. Παπαιωαννου Εμμανουηλ(δυστυχως) said

    οπως καψανε τον φαρο της αλεξανδριας ετσι εκαψαν εναν αλλο φαρο που δειχνει με το φως του το δρομο της αληθειας….

    Μου αρέσει!

  4. Κώστας said

    κουράγιο!οι ιδέες δεν καίγονται, ούτε και οι σημαίες!

    Μου αρέσει!

  5. Άναβε φωτιές, καλόγερε,
    κάψε, κάψε, στα χαμένα καίς·
    απ’ τη στάχτη της φωτιάς σου
    της ιδέας ο χρυσαητός
    τις φτερούγες του τεντώνει πιό πλατειές
    προς τα ύψη, προς το φώς.

    Δωδεκάλογος του γύφτου, Λόγος ΣΤ΄, Κωστής Παλαμάς

    Μου αρέσει!

  6. Σωκράτη,το απύθμενο θράσος η αναλγησία και η υποκρισία αυτών που ασπάζονταιτην «θρησκεία της αγάπης»,είναιγνωστό σε όσους γνωρίζουν την ιστορική αλήθεια.Άρα η κακοηθέστατη αυτή ενέργεια
    τους εκφράζει διαχρονικά.Ο εμπρησμός της Λακωνικής Αγωγής ,δεν πρέπει να μας ξενίζει,γιατί όλοι αυτοί οι προσκυνημένοι απλώς συνεχίζουν το..θεάρεστο έργο τους.Έτσι δια μέσου των αιωνίων κακουργημάτων που έχουν διαπράξει,αυτό που εσύ υπέστης ,είναι ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα της τρομοκράτησης των Ελλήνων,απο τους κατ΄επαγγελμα διώκτες και βιαστές της Ελληνικής ψυχής.
    Όμως επειδή οι «επαγγελματίες»,είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν το έργο τους ( όσο μάλιστα βλέπουν ότι το κοπάδι αραιώνει ),πρέπει και εμείς να γίνουμε Προμηθείς,εργαζόμενοι από κοινού,γιατί έτσι
    ίσως μπορέσουμε να προστατεύσουμε ποιό αποτελεσματικά τα ιδανικά μας.Κουράγιο Σωκράτη,τόσο εκ μέρους μου,όσο και από όλα τα μέλη
    της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ,τα οποία εκπροσωπώ.

    Μου αρέσει!

  7. dimitris said

    autoi einai pou tha kanoun auta einai tha teleftea apominaria this rwmiosinis,panta ßarßari efoson einai egefaliki sklaßi tou isdrail sklaßi tou klamatos kai thlipsis,lipame poli file swkrati auta mas tha ftiaxnoun 2000xronia,pws dexontai kai na pandreßoun thin xristianosini me ton ellinismo auto einai aparadexto…..

    Μου αρέσει!

  8. ΕΛΛΗΝ said

    Σωκρατη, δεν εχω καμια παρηγορια να σου προσφερω,
    μονο ενα αστειο να σε χαροποιησω.
    Αυτοι που το εκαναν ειναι 100% σιγουροι οτι θα πανε στον παραδεισο.
    ΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧα.
    Πλακα δεν εχουν;

    Μου αρέσει!

  9. Αναξίμανδρος said

    Φίλτατε αδερφέ κουράγιο..

    Η ιστορία σου φέρνει στο νου τον Προμηθέα, που όρνια του τρωγαν τα σωθηκά κι αυτός ξαναγενιόταν..
    Όμως να δεις ότι θα καούν στην πυρά με τις ξενέρωτες αδερφέ μου..
    Αυτό για σένα

    Όπως ο Απόλλωνας και συ,
    το φως σου έδινες στη γη
    Κι οι ποταποί τυφλώνονταν
    και σου την καψαν τη σπουδη

    Ομως ο Διας αδερφέ
    θα τους εξαφανίσει
    πανω θα πέσει ο κεραυνος
    εκδίκηση και στύση

    Ερμή μου γοργοπόδαρε
    και φτερωτέ θεέ μου
    Στον όλυμπο τους εμπρηστές
    λαγούς κυνηγησέ τους

    Μου αρέσει!

  10. […] Promitheia: Sokrates Christodoularis beistehen, in: Promitheia (Archiv). URL: https://promitheia.wordpress.com/2010/06/03/socrates/ (zuletzt abgerufen am 02.5. »2011«). Artikel vom 03.6.»2010«, […]

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε